AM-PARTIO (avoin) 26.8.2014 Rymättylä

Ratamestarin lausunto

Suunnistuksen kilpailumuodoista partiokilpailu on mielestäni turhan aliarvostettu. Sääli, sillä kilpailumuotona tämä tarjoaa joukkueelle (=partiolle) useita sellaisia elementtejä, jotka muista suunnistuksen muodoista puuttuvat. Partiokilpailussa johtajan rooli korostuu, samoin joukkueen taktiikka kilpailun läpivientiin sekä joukkueen yhteishenki korostuu erityisesti lopun yhteisosuudella.

Tämän vuoden am-partiokilpailu juostaan Airismaan saaren länsiosassa. Maastotyyppi on tyypillinen lounaissaariston kalliomaasto kohtuullisin korkeuseroin. Maasto muodostuu useista eri laajuisista ja korkuisista mäkialueista. Näkyvyys ja kulkukelpoisuus alueella on pääosin hyvää, mutta tiheämpiä ja hitaammin edettäviä maastonosiakin löytyy.

Kartta on yhdistelmä am-pikamatkan (2004) ja SM-keskimatkan (2006) kartoista, joita on seuran jäsenten toimesta ajantasaistettu. Tarkempi kartanlukija huomannee eron kartan laadussa, siirryttäessä tien ylityksessä kohti länttä. Mielestäni kartta kuitenkin takaa tasapuolisen kilpailun am-partion tasoiselle kilpailulle.

Radat on suunniteltu periaatteella, ettei ole olemassa yhtä absoluuttisen oikeata jakoa - on vain vaihtoehtoja erilaisille partioille. Rastien vaikeusastekin vaihtelee hajontarastien välillä. Tämä mahdollistaa hajontojen suunnittelun, ei pelkän matkan, vaan myös suunnistajan taitotason mukaan.

Kehoitan jokaista lähtö 1:n partiota tutustumaan kilpailuohjeisiin kahdesta kaikille pakollisesta (ei yhdessä kuljettavia) rastista, sekä reitinvalintamahdollisuudesta kilpailukeskuksen/maalin "läpi".

Toivotan kaikille partioille onnistuneita jakoja, ja sitä kautta onnistunutta PARTIOkilpailua!


Kari Lehto
Ratamestariryhmän puolesta.

Yhteistyössä:

multiprint

baltictank

massivedynamic

steni

Autohuoltotamminen

PuuPato