Ursus Millenii -logo

Etusivu

Kilpailukutsu
Ilmoittautuminen
Tehtäväluettelo
Ennakko-ohje
Kilpailukeskus

Aikataulu
Hyvä tietää

Erityismääräyksiä
Kieltosäännöt

Kilpailuvartiot
Kuvia vartioista
Kuvia kisasta
Tehtäväkäskyt & arvostelu
Tulokset

Tuomarineuvosto
Kisajärjestäjät

Palaute

TuMe

Ursus Millenii


Kieltosäännöt

SP:n Partiotaitokilpailujen sääntöjen 30 § mukaan on kilpailuvartioille kisan ohjeissa erikseen siteerattava SP:n Partiotaitokilpailujen sääntöjen 11 § ja 13 §.

OTE:

Suomen Partiolaiset

PARTIOTAITOKILPAILUJEN SÄÄNNÖT

11 §
Kilpailuista hylkääminen

Vartion jäsenen loukkaantumisen vuoksi vajaalukuiseksi tuleva vartio saa jatkaa kilpailua, joko kilpailussa tai sen ulkopuolella. Päätöksen asiasta tekee tuomarineuvosto. Vajaalukuisuus ei merkitse kilpailun keskeyttämistä.

Määräykset, joiden rikkominen kilpailun kuluessa aiheuttaa vartion koko kilpailun hylkäämisen:
 

  • Kilpailuvartio ei saa jakaantua ilman tehtäväkäskyn tai jakaantumisohjeen (matkaohje) lupaa.
  • Lunttien tai muun vastaavan kirjallisuuden käyttö, vartioiden yhteistyö tehtävissä ja ulkopuolisen avun käyttö on kielletty.
  • Vartioiden huoltaminen kilpailun aikana on kielletty, huoltajan liikkuminen kilpailumaastossa voi aiheuttaa häneen yhdistettävissä olevien vartioiden sulkemisen kilpailusta.
  • Omien karttojen, radiopuhelimien ja puhelimien hallussapito kilpailujen aikana on kielletty (ellei erikoisvarusteiden luettelossa toisin määrätä).
Tuomarineuvosto voi hylätä vartion koko kilpailun lisäksi silloin, jos kilpailuvartion tai sen jäsenen todetaan menetelleen kilpailussa tai kilpailualueella partiohengen vastaisesti tai rikkoneen sääntöjä tai sillä on tavallista enemmän ennakkotietoa kilpailuista.

Ohjeet, joita rikottaessa tuomarineuvoston on harkittava vartion koko kilpailun hylkäämistä:

  • Tulen sytyttäminen, polttopuiden ottaminen, viljelysten ylittäminen, pihamailla kulku, rakennustarvikkeiden ottaminen ja puiden kaataminen ilman lupaa on kielletty.
  • Kilpailuvarusteet on kuljetettava lähdöstä maaliin.
  • Vaellusrasteilla vartion on käytävä annetussa järjestyksessä.


13 §
Tehtäväsuorituksen hylkääminen

Tehtäväkäskyssä kiellettyjen varusteiden käyttö tehtäväsuorituksen aikana aiheuttaa vartion kyseisen tehtäväsuorituksen hylkäämisen. Muu tehtäväkäskyn hengen vastainen suoritus voi aiheuttaa vartion kyseisen tehtäväsuorituksen hylkäämisen. Päätöksen asiasta tekee tuomarineuvosto.


Viimeinen päivitys