Ursus Millenii -logo

Etusivu

Kilpailukutsu
Ilmoittautuminen
Tehtäväluettelo
Ennakko-ohje
Kilpailukeskus

Aikataulu
Hyvä tietää

Erityismääräyksiä
Kieltosäännöt

Kilpailuvartiot
Kuvia vartioista
Kuvia kisasta
Tehtäväkäskyt & arvostelu
Tulokset

Tuomarineuvosto
Kisajärjestäjät

Palaute

TuMe

Ursus Millenii


HYVÄ TIETÄÄ

Eräs partiotoiminnan päämääristä on tarjota terveyttä, voimaa ja luonnetta kehittäviä joukkuekilpailuja. Nämä leikit on tehtävä mukaansatempaaviksi ja kilpailunomaisiksi. Niiden avulla me voimme teroittaa heidän mieliinsä sääntöjen tottelemisen, kurin, itsehillinnän, innostuksen, rohkeuden, sisun, johtajuuden ja epäitsekkään yhteispelin alkeita. Nämä ovat välttämättömiä kansalaisominaisuuksia ja niiden harjoittamisessa partiotoiminta voi olla hyödyksi täydentäen koulukasvatusta. (Baden-Powell)

Ursus Millenii

Kilpailun nimi 'Ursus Millenii' (lausutaan Ursus Millennii) on latinaa tarkoittaen käännettynä Vuosituhannen karhua tai Tuhatluvun vaihteen karhua. Kilpailun logon on suunnitellut Hanna Vainio (Auran Tytöt).

Partiohuivi

Kilpailun aikana ja kilpailukeskuksessa käytetään partiohuivia, joka on oman lippukunnan normaali lippukuntahuivi. Kilpailijoiden tulee kantaa partiohuivia asussaan päällimmäisenä näkyvillä, ellei jossakin kohtaa kisassa asiasta muunlaisia ohjeita erikseen anneta.

Partiojäsenkortti

Kaikkien kilpailijoiden (myös kilpailun ulkopuolisten) tulee olla SP:n voimassaolevan jäsenmaksun maksaneita.

Jäsenkortit tarkastetaan aina partiotaitokilpailuissa. Vartion ilmoittautuessa kilpailukeskuksessa kilpailijan pitää itse pystyä osoittamaan maksaneensa voimassaolevan partiojäsenmaksunsa; tässä tapauksessa joko vuoden 2000 jäsenmaksu tai 1.8.2000 jälkeen maksettu vuoden 2001 jäsenmaksu. Jäsenmaksun voi osoittaa jäsenkortin lisäksi myös SP:n lippukunnille (ja partiopiirille) määräajoin lähettämillä jäsenrekisterilistoilla ja rekisteriote-tulosteilla.

Vakuutus

Vartiot ja kilpailijat kilpailevat omalla vastuullaan. Kilpailijat on vakuutettu SP:n jäsenmaksuun sisältyvällä partiovakuutuksella, josta tarkemmin SP:n vihkosessa Turvallisuusohjeet (turvallisuusohjeet).

Kilpailunumerot

Jokainen kilpailija kantaa ilmoittautumisen yhteydessä annettavaa numerolappua kilpailun ajan vaatteissaan siten, että numero näkyy selvästi eteenpäin. Osiakaan numerolapusta ei saa peittää eikä numerolappua kanneta repussa taikka karttalaukussa.

Numeron kiinnittämiseen käytetään kilpailijan 4 hakaneulaa. Mikäli sadeasu tai hieno ja kallis retkiasu ei kestä hakaneuloja, pitää kilpailijan varautua kiinnittämään numeronsa itse muulla tavoin (esim. narun tai nauhojen avulla).

Ursus Millenii -numerolappuja ei tarvitse palauttaa kilpailun jälkeen.

Kilpailujalkineet

Piikkareilla, nastareilla ja vastaavilla jalkineilla, joiden pohjalla on metallia, ei pääse kaikkialle Ursus Millenii -kisassa, vaan ajoittain tuollaiset jalkineet pitää riisua ja toimia niitä kantaen.

Vartion juomavesi- ja ruokahuolto

Vartio vastaa itse tarvitsemastaan juomavedestä ja ruuasta kilpailusuorituksensa ajan ja kantaa nämä mukanaan.

Järjestäjä tarjoaa kilpailuvartioille mahdollisuuden täydentää juomavesivarastoaan ainoastaan kilpailukeskuksessa, yörastilla sekä erikseen ilmoitettavalla rastipaikalla kummankin kilpailupäivän vaellusmatkan puolivälissä.

Aurajoen vesi ei ole juomakelpoista mahdollisesti hämäävästä hajustaan huolimatta.

Kilpailun osanottomaksuun sisältyy sääntöjen mukaisesti lämmin ateria, joka tarjotaan järjestäjän astioin kilpailusuorituksen päätyttyä maalissa.

Olosuhteita

Kisalauantaina aurinko laskee klo 19.50 ja pimeys alkaa 20.33. Sunnuntaina pimeys päättyy klo 6.19 ja aurinko nousee klo 7.02.

Turun alueellinen säätilatiedotus: puhelinvastaaja / Ilmatieteen laitos, puhelin 0600 - 9 - 2138 (4,50/min + pvm).

Aurajoen veden lämpötila Turun keskustan kohdalla 9.9.2000 oli 15,3 astetta. Turussa Samppalinnan uimalan veden lämpötila on keskimäärin 26 astetta ja Kupittaan uimalan keskimäärin 24 astetta.

Harmaan sarjan matka (29km) vastaa pituudeltaan noin 72 stadionratakierrosta ja sinisen sarjan matka (20km) noin 50 stadionratakierrosta.

Jalankulkijan pakollinen heijastin

Jokaisen kilpailijan tulee kantaa heijastinta näkyvällä paikalla vaatetuksessaan koko kilpailusuorituksen ajan siten, että reppu ei sitä peitä.

Lisäksi jokaisen kilpailijan tulee kantaa toista heijastinta näkyvästi repussaan koko kilpailusuorituksen ajan siten, että heijastin näkyy taaksepäin.

Suosittelemme sellaisia heijastimia, jotka eivät haittaa toimintaa eivätkä vahingossa irtoa ja putoa.

Jokamiehenoikeudet

Lue. Tutustukaa ja noudattakaa!

Tupakointi

on kielletty tässä kisatapahtumassa, paitsi vartion omalla yörastinuotiolla.

Yörauha (PuSi 3 tuntia)

Sääntöjen (V-SP 14 § / SP 26 §) mukaisesti punaiselle ja siniselle sarjalle varataan 3 tunnin yöpymistauko, jonka kuluessa vartioilla ei ole tehtävää suoritettavanaan. Majoittumiseen käytettävää aikaa ei lasketa yöpymistaukoon. Mahdolliset yörastitehtävät on palautettava ennen yöpymistauon alkua.

Huoltajat

Kilpailua seuraamaan haluavien huoltajien ja heihin verrattavien henkilöiden tulee ilmoittautua ennakkoon puhelimitse Varsinais-Suomen Partiopiirin toimistoon 02- 2770 555 viimeistään keskiviikkona 13.9.2000.

Huoltaja voi ilmoittautua myös sähköisesti; vartion nimeksi merkitään tällöin "HUOLTAJA".

Huoltajien liikkuminen kilpailun rasteilla tai kisatehtävien suorituspaikoilla muutoin kuin kilpailun johdon luvalla ja sen antamien ohjeiden mukaisesti on kielletty ja johtaa huoltajaan yhdistettävissä olevien vartioiden hylkäämiseen. Kilpailuvartion avustaminen johtaa vartion hylkäämiseen.


Viimeinen päivitys