Turku Street-O

Ohjeet  Ohjeet

Noudata Street-O:ssa kaikkia koronapandemiaan liittyviä viranomaisohjeita!

Mitä on Turku Street-O?

Turun Metsänkävijät järjestää Turun seudulla keskiviikkoiltaisin, 28.10.2020 - 10.3.2021 välisenä aikana, Street-O suunnistuksen, yhteensä 20 tapahtumaa.

Turku Street-O on pistesuunnistus, jossa on 1 tunti aikaa kerätä mahdollisimman paljon pisteitä. Rasteja on 30 kpl ja rastit on pisteytetty. Rastit sijaitsevat pääosin rakennetulla alueella. Leimaus tapahtuu vastaamalla kartan takana olevaan kysymykseen ko. rastipisteestä näkyvästä yksityiskohdasta, esim. ”Porraskäytävän numero + kirjain?”. Rasteilla ei ole rastilippua, jollei rastin kysymyksessä ole sitä erikseen mainittu, esim. ”Kirjain rastilipussa?”.

Tapahtumakohtaiset ohjeet ja uutiset löytyvät Turku Street-O Facebook-sivulta  FB

Päivämäärät, paikat, tulokset ja kartat nähtävillä Kalenterissa  Kalenteri

Edellisten kausien Street-O tapahtumien tulokset ja kartat ovat Tulosarkistossa  Arkisto

Jokaisen tapahtuman pisteet lasketaan mukaan osallistujan kauden kokonaispisteisiin.

Osanottomaksut

Maksut suoritetaan/todistetaan paikan päällä, myös kausikorttimaksu. Maksuvälineiksi kelpaavat käteinen, korttimaksu (pankki/luotto), myös lähimaksulla, Smartum liikuntasetelit, SmartumPay, Virike seteli- ja mobiilimaksu sekä ePassi-mobiilimaksu (palvelutunnus 65115).

HUOM! Valitettavasti maksupäätteellämme EI voi maksaa Smartumin tai Edenredin korteilla.

Turku Street-O SmartumPay-sovelluksella  Smartum

Järjestäjiltä on ostettavissa "leimaamiseen" sopivaa tussia hintaan 2 €.

Lamppunsa unohtaneille on järjestäjiltä vuokrattavissa (2 €) pieni, mutta tehokas (500 lm) otsavalaisin.

Lähtöajat, suoritusaika ja pisteet

Tulospalvelu

Suorituksen jälkeen osallistujat syöttävät vastauksensa Nettilomakkeeseen. Linkki nettilomakkeeseen löytyy Kalenterista  Kalenteri. Aikaa vastausten syöttöön on tapahtumailtana klo 22 asti. Vastauksensa voi jättää myös järjestäjien tulkittaviksi, maalista saa erillisen vastauslomakeen täytettäväksi, mutta Nettilomakkeen käyttöä suositellaan. Vastaukset annetaan niiden rastien osalta missä on käynyt. Loput rastit jätetään tyhjäksi.

Nettilomakkeen täytön Online-seurannan linkki löytyy myös kalenterista. Lopulliset tulokset pyritään julkaisemaan tapahtumailtana klo 22 jälkeen.

Varusteet

Säänmukainen lenkkivarustus, liukkaalla nastarit lienee paras jalkine, kello ajanottoon, ohut kärkinen vedenkestävä tussi, kartanlukuvalo ja pakollinen heijastin. Heijastinliivin käyttöä suositellaan. Kartta on säänkestävää materiaalia, joten karttakoteloa ei tarvita.

Heijastin+Liivi

Tässä malliksi muutama ohut kärkinen vedenkestävä tussi malli:

mallikynä

Sharpie Fine Point Permanent Marker

mallikynä

Pilot Super Color Marker Ultra Fine Permanent Type

Kartta ja rastit

Säänkestävän kartan saa lähtöpaikalla.

Kartat ovat ulkoasultaan suunnistuskarttamaisia street-O-karttoja tai sprinttisuunnistuskarttoja. Mittakaavat vaihtelevat välillä 1:7000 - 1:10000. Tapahtumakohtaisissa ohjeissa, Facebookissa, on kerrottu tapahtuman kartasta tarkemmin.

Rastit on piirretty normaalein rastiympyröin, jonka lisäksi rastin keskellä saattaa olla punainen piste osoittamassa rastin tarkan sijainnin, esim. kummalla puolen katua rastin 31 talo sijaitsee. Lähtö on merkitty kolmiolla ja maali tuplaympyrällä.
Alla on mallipala Street-O-kartasta muutamin rastimerkinnöin:

karttamalli

Rasteilla ei ole rastilippua, jollei rastin kysymyksessä ole sitä erikseen mainittu. Rastilipullisilla rasteilla on lisäksi myös heijastin.

"Leimaus"

Kartan taustalla on ”rastimääritteet” eli kysymykset ja vastausruudukko. Esimerkkikysymys: ”Talon numero?”, rastiympyrän keskellä oleva kohta tai mahdollinen piste osoittaa talon, jonka numeron osallistuja kirjaa ”leimaksi” eli vastaukseksi. Vastaus voi olla numeroita, kirjaimia, molempia yhdessä tai sana. Pääosalla rasteista siis ei ole rastilippua, vaan osallistujan on oltava varma pisteestä. Joillakin rasteilla on rastilippu, tällöin kysymys on ”Kirjain rastilipussa?”.

Alla malli kysymyksistä ja vastausruudukko, jossa myös vastaukset, klikkaamalla saat sen isommaksi:

lomakemalli

Ehdottomia sääntöjä!

Kuntosuunnistajan vakuutus

Kuntosuunnistajan kannattaa hankkia edullinen "Kuntosuunnistajan vakuutus" tapaturmien varalle.
Lisää tietoa tästä linkistä  Vakuutus

Kuntosuunnistajan vakuutus

Yhteyshenkilö

Mikko Knuuti, mikko.knuuti(at)turku.fi, p. 040 778 2566

Ohjeet järjestäjille