Turku Street-O

Itsenäisyyspäivän aloittaa liikuntatapahtuma Turun keskustassa

Turku Street-O toivottaa kaikki tervetulleiksi viralliseen Suomi 100 -tapahtumaan 6. joulukuuta kello 11-12 Itsenäisyydenaukiolle Turkuun.

Osallistujat pääsevät vanhan kartan kanssa aikamatkalle, jossa kierretään Suomen ja Turun historiaan liittyviä kohteita. Perinteiset suunnistuksen rastiliput ovat vaihtuneet erilaisiksi kaupunkikuvassa näkyviin kohteisiin.

Osallistujat kiertävät kohteita ja etsivät niistä vastaukset kartassa oleviin kysymyksiin. Jokainen voi suunnitella reittinsä vapaasti. Aikaa on yksi tunti.

Matkan varrella huomaa, miten Suomen ja Turun historia nivoutuvat yhteen. Turun historiassa 100 vuotta on lyhyt aika, niinpä monet kohteet kertovat vielä paljon vanhemmastakin ajasta. Aiheiden kirjo on laaja aina urheilusta satuhahmoihin. Pääosin liikutaan "täl puol jokke", mutta käydään myös "tois puol jokke".

Karttana on hellävaroen modifioitu Turun matkailukartta vuodelta 1958, kooltaan A3. Rasteihin liittyvät kysymykset ovat kartan kääntöpuolella.

kartta

Varusteeksi tarvitaan vain sään mukainen asu ja vedenpitävä kynä. Ajanottoon tarvitaan suunnistuksessa käytettävä emit-kortti, jonka saa tarvittaessa lainaksi. Kuuden euron osanottomaksu maksetaan paikan päällä.

Paikoitusta ei ole järjestetty erikseen. Virastotalon takaa ja Neitsytpolun varrelta löytyy jonkin verran vapaata pysäköintitilaa.

Itsenäisyyden 100-vuotispäivänä on todennäköisesti raaka keli. Toivomme kaikkien kuitenkin pukeutuvan sään mukaisesti ja nauttivan tapahtumasta iloisessa hengessä, liikunnallisesti juhlien Suomen itsenäisyyttä.

Tervetuloa!

Suunnistusseura
Turun Metsänkävijät

Lisätietoja: Kari Lehto, kari.lehto(at)tume.fi, 040 727 4970, www.tume.fi/street-o/