Turku Street-O
KakolaSpesiaali Turku Street-O 31.1.2018 Kakola

Tulokset

Rastimääritteet eli kysymykset ja vastaukset

Kartta+, tästä näkee haetut rastit

Turku Street-O   Tästä Turku Street-O etusivulle.
Fernand & Gérard

Edmond Dantèsin jalanjäljillä

Vuosi on kulunut. Tarina jatkuu. Kakolan kalma on yhä edelleen käsin kosketeltavissa. Sellien syövereistä huokuu taas sama kolkkous. Voiko Kakolanmäeltä paljastua vielä jotain paljon karmaisevampaa?

Pimeässä koko karmeus vyöryy jokaisen kulkijan tajuntaan. Kannattaa pitää kiirettä. Suunnistaja ei taakseen vilkuille, Kakolan kujilla se ehkä kuitenkin kannattaa.

Vankilat ja sellit tyhjennettiin jo 11 vuotta sitten. Vai tyhjennettiinkö? Voiko kukaan olla varma, ettei vinteiltä ja kellareista kuulu yksittäisiä ääniä? Ovatko ne aaveita vai viimeisten asukkaiden epätoivoisia huutoja? Voisiko Kakolan vihon viimeinen asukas löytyä pimeydestä? Olisiko hän sittenkin elossa? Onko hän päässyt pakenemaan?

Joku kertoo nähneensä hänet. Aivan kuin hän olisi merimies, kuin hän olisi kreivi Edmond Dantès, vaikka kukaan ei ole kantanut säkkejä ulos Kakolan syövereistä.

Tästä lähdetään liikkeelle keskiviikkona, tammikuun viimeisenä päivänä, jos riittää rohkeutta. Jos löydät kreivi Dantèsin tai ainakin ruman vangin, ja löydät paon jäljet, sinulla on koossa jo sata pistettä.

???

Loput kahdeksansataa pistettä ovat lähes kaikki tarjolla Aurajoen, junaradan ja Puistokadun muodostaman kolmion sisällä. Kaikkia näitä kolmion rajoja on varottava. Muutama rasti vaatii Puistokadun ja Koulukadun ylittämistä liikennevaloja noudattaen, mieluummin alittamista siltojen kupeesta.

Kartassa on uutta koko Portsa, jolloin Puutarhakatu, kuten toisella puolella Kakolanmäkeä Linnankatukin, on ylitettävä suurella varovaisuudella. Yleensäkin katujen ylityksissä on käytettävä suojateitä.

Portsassa on paljon rasteja. Isoja saaliita on puolestaan tarjolla Kakolanmäellä. Kauden spesiaalien hengessä 900 pistettä saa kuitenkin vasta, kun on kiertänyt 40 rastia.

Uuden kartan rinnalla tarjotaan välähdys seitsemänkymmenen vuoden takaisesta kartasta. Harva ehkä edes ulottaa lenkkinsä sen alueelle, mutta jokaiselle se kertoo, ettei 1940-luvulla Portsan alue erottunut vielä samalla tavalla rakennuskannaltaan muusta Turun kaupungista.

Ilmoittautuminen, lähtö ja maali ovat Tallimäenpuistossa, Puutarhakadun sataman puoleisessa päässä. Erillistä pysäköintiä ei ole järjestetty, vaan jokainen hakee yleisiä liikenne- ja pysäköintisääntöjä noudattaen parkkipaikkansa. Lähellä pääsee myös Härkämäkeen menevällä bussilla numero 12.

Ratamestarit Fernand & Gérard