Turku Street-O

JouluSpesiaali jatkaa siitä mihin viime vuonna jäätiin. Paljon rasteja (nyt 40) historiallisen Turun keskustassa. Tällä kertaa tullaan vielä Suurtorin puolelle, eli käytössä on kaksi karttaa. Molemmat kartat on tulostettu samalle puolelle, joten huomioikaa mittakaavan muutos tienylityksen yhteydessä. "Pääkartta", jolla sijaitsee lähtö, on mittakaavaltaan n. 1:6 700. Uudenmaantien ylityksen jälkeen jatketaan kartalla, jonka mittakaava on n. 1:2 700.

Ylitys tapahtuu ns. aikakatkaistuna. Osallistuja leimaa rastilla 1, jolloin ajanotto katkeaa, sekä tienylityksen jälkeen rastilla 2, jolloin ajanotto jatkuu. Maksimissaan tähän tienylitykseen valo-ohjatussa risteyksessä on käytettävissä 2 minuuttia, eli pidemmäksi aikaa ei tuohon kannata jäädä reitinvalintoja pohtimaan..

kartta1

Ylityspaikka ei ole suositeltava ylityskohta, vaan PAKOLLINEN KAIKILLE! Rastit 1 ja 2 eivät siis ole kisaan kuuluvia ja pisteitä tuovia rasteja, mutta niiden puuttuminen emitkortista on peruste hylättyyn suoritukseen. Taikka sitten pitää lahjoa ratamestari lämpimimpiin oloihin.

Muistathan himmentää valaisimesi ylityksen ajaksi, ja muulloinkin kohdatessasi kanssakulkijoita, erityisesti pyöräilijöitä.

Koska rasteja on normaalia enemmän, on myös pisteytys totutusta poikkeava. Pistearvot selviävät rastin ensimmäisestä numerosta, eli 111 on 10 pisteen rasti. Rasteja on totutusti 10 - 50 pisteen arvoisia.

Muutama rasti sijaitsee Helsinginkadun pohjoispuolella. Ylityspaikan symbolilla merkityt kohdat ovat valo-ohjattuja, mutta joen kummaltakin puolelta pääsee myös alikulkujen kautta.

kartta2

Koska toiveissa on isohko määrä reippailijoita, pyritään lähtö toteuttamaan ilman ruuhkaa, eli emitin nollauksen jälkeen kartta käteen ja menoksi. Nimen ja emitnumeron ehtii sitten kirjoitella ennen kartan luovutusta. Lähdön toimintaa valvoo ylimmäisenä päällikkönä riittävän arvovaltainen vieras, joten isompiin hölmöilyihin ei siellä ole kenelläkään varaa.

Maalissa odottaa lämmin glögikupponen, jota nauttiessa voi vaikka helpottaa järjestäjien tarkistustuskaa korjaamalla epäselvät vastaukset selkokielelle smile

t. Ratamestari