Turku Street-O
SUOMI 101 ETKOT 5.12.2018 .

.

Starttaa Vartiovuorenmäeltä tapahtumaan sopivasti Turun ilmapuolustuksen muistomerkki tykin vierestä. Parkkeeraus tulee tehdä omatoimisena tienvarsipaikoituksena.
.

Suomi 101 etkot kisataan jo kaudella 2017-2018 itsenäisyyspäivänä käytössä olleella Turun matkailukartalla vuodelta 1958. Karttaa on modifoitu edelleen hyvin varovasti, eli lähinnä sille on laitettu muutaman kielletty työmaa-alue sekä ylikulkusilta. Muutoin tarjoamme sen edelleen alkuperäisessä asussaan.

Kartan on aikoinaan piirtänyt taiteilija Tauno Torpo. Kyseessä on siis taiteilijan näkemys kaupunkikuvasta, mikä eroaa hieman nykyaikaisista suunnistuskartoista.
Näin ollen kilpailijoiden tulee huomioida seuraavat asiat:

Kartassa ei ole korkeuskäyriä vaan mäet ovat piirretty mäkinä. Kartan mittakaava on noin 1:6000.
sf101.png

Rastien karttaan piirtämisessä ei myöskään päästä absoluuttiseen totuuteen. Ne on piirretty ns. silloisten rakennusten tarkkuudella. Kilpailijan tulee huomioida edetessään siis kartan piirtämisen vuosiluku. Uudempia rakennuksia ei ole ja oikean vastauksen löytämistä helpottaa kysymyksen tarkka lukeminen. Kadut ovat suurimmaksi osaksi paikoillaan ja rastipisteet merkitty Street-O:lle normaaliin tapaan.

Toivomme, että kaikki kilpailijat huomioivat että kilpailu käydään kaupunkialueella. Katuja ei ole merkitty kielletyiksi alueiksi, mutta niiden ylittämisessä tulee noudattaa liikennesääntöjä. Tämä puolestaan saattaa hidastaa kulkua ja se tulee huomioida reittiä suunnitellessa. Tontit eivät myöskään ole tonttivihreällä, mutta niille meneminen on ehdottomasti kielletty. Olemme saaneet tapahtumaan poliisin erityisluvan ja toivomme näin olevan jatkossakin.

Suunnistuksen iloa! Vietetään yhdessä parhaat Suomi 101 etkot!