Turku Street-O
Turku Rogaining Nightsprint 14.11.2018
 Ratamestarin lausunto

Järjestyksessään neljäs Turku Rogaining Nightsprint kisataan vanhassa maastossa uudella konseptilla. Alue on kutakuinkin sama kuin ensimmäisessä Wintersprintissä 2015. Uuden konseptin käyttöön taas olimme pakotettu siirtymään, jotta kisa ylipäätään on mahdollista järjestää.

Street-O konseptin käytössä on pyritty huomioimaan kisan luonne, eli se että rastit olisi pikaisesti ”poimittavissa” ja vastaus nopeasti kirjattavissa. Toki on huomattava, että konsepti vaatii normi rogainingkisasta poikkeavan ”rastinoton”, eli kilpailijan on oltava varma oikeasta paikasta. Kaikkein vaikeimmat maastorastit on osoitettu rastilipulla (kysymyksenä kirjain rastilipussa).

Pääkartta rogainingkartta 1:12 500/4m on tasoltaan viime vuoden kaltainen, ja mahdollistaa riittävän tarkan suunnistuksen asutuksen (tonttimaat) huomioiden. Osa alueesta ja radasta on sprinttikartan pienennöksellä 1:7 000/2m. Alla on pienet karttapalat malliksi tulevasta. Kaksipuolinen ”karttapaketti” kysymyksineen on tulostettu säänkestävälle materiaalille.

Kilpailuohjeissa kiellettyjen teiden, ja pakollisten ylitys- alituspaikkojen lisäksi, alueella on muutamia varsin vilkkaasti liikennöityjä teitä (esim Eteläkaari), joten tarkkana liikenteessä. Huomioikaa, että em kielletyt tiet ja pakolliset ylitys-/alituspaikat on merkitty ainoastaan pääkarttaan. Heijastimet käyttöön, tai mieluummin liivi, ja kunnon vedenkestävä tussi taskuun.

Nautinnollisen pimeitä suunnistushetkiä Itä-Turun Alpeille!
Ratamestari Kari Lehto

. .

Muutama kartanpala ratamestarilta.