Turku Street-O
Turku Rogaining Nightsprint 14.11.2018
 Ratamestarin jälkipelit

Menneen viikonlopun Rogaining Winter Sprint onnistui mainiosti näin järjestäjän näkökulmasta. Onnistuimme tuomaan kilpailun lähelle Turun keskustaa ja nyt kun kilpailijoiden reittivalintoja on kerennyt selailla Kartta+ sovelluksen avulla on ilo todeta, että rastien sijoittelu onnistui halutulla tavalla. Ilmeisesti makkaratarjoilu tuotti toivotun tuloksen sillä kilpailun järjestäjien korviin ei kantautunut negatiivisia kommentteja. Radan onnistumista kuvaa hyvin pisteiden jakautuminen vertaillessa eri kilpailijoiden/joukkueiden maksimi pistemääriä. Yli 200 pistettä sai ainoastaan kaksi kilpailijaa/joukkuetta, joka kertoo radan suunnitellun tärkeydestä. Omaa haastetta radan suunnitteluun toi kolme tuplausrastia joiden leimaaminen tuplana toi yhteensä 48 pistettä, joka on noin 22 % maksimi pisteistä.

Tuplarastien hakeminen siis toi suuren osan kokonaispistesaldosta. Kuitenkin tulevaisuudessa rastien sijoittelua voisi harkita niin ettei tuplarastia haettaessa olisi kannattavaa juosta edestakaisin kahden rastin välillä, vain kannattavampaa olisi tehdä jonkinlainen lenkki ennen kuin palaa toisen kerran tuplausrastille. Näin vältyttäisiin mahdollisesti edestakaisin juoksemiselta. Mielenkiintoista oli nähdä, että osa kärki juoksijoista oli tehnyt pitkän rastiväli vaihtoehdon siirryttäessä Uittamolta Peltolaan (rastilta 90 rastille 96), joka oli varmasti hyvä vaihtoehto sillä rastienvälin pääsi juoksemaan pitkänmatkaa alamäkeen asfaltoitua tietä pitkin.

Analysoitavaa radasta ja kilpailusta olisi vielä paljon enemmänkin, mutta tässä ovat kenties suurimmat huomiot jotka nousivat päällimmäisenä mieleen. Onnittelut vielä kaikille osallistujille hyvistä suorituksista ja erityismaininnan voisi vielä antaa Tommille ja Mikalle jotka onnistuivat keräämään 214 eli yhden pisteen vajaa täydet. Taitaa nuoret herrat olla kovassa iskussa tulevalla kaudella.

Ratamestari,
Otto SaikkonenRatamestarin lausunto

Tämän vuoden Turku Rogaining Wintersprint tullaan käymään osittain todella urbaanissa ympäristössä ja olemmekin onnistuneet tuomaan kilpailun lähes Turun ydinkeskustaan. Tarkoituksena on kokeilla miten tämä konsepti toimii kaupunkiympäristössä. Kilpailualueelta tulee kuitenkin löytymään enemmän metsässä tallaamisesta tykkääville myös metsäalueita. Olemme mielestämme onnistuneet saamaan kilpailuun alueen näyttävimmät maisemat sekä samalla jopa jonkin verran suunnistamista. Uutta kilpailussa tulee olemaan vuoden alussa valmistunut Peltolan alueen sprinttikartta sekä kaksipäinen ratamestaritiimi. Allekirjoittaneen lisäksi ratamestarina uutta näkemystä rastien sijoitteluun on tuonut Antti Karhunen, joten toivottavasti tämäkin uudistus tuo osaltaan uusia tuulia kilpailuun.

Itse kilpailualue voitaisiin jakaa kolmeen osaan, joista ensimmäinen osa on kilpailukeskuksesta katsottuna pohjoiseen, kaupunginpuoleinen alue, joka on kisan urbaaneinta maastoa. Toinen osa sijaitsee keskellä kilpailualuetta ja tämä alue tulee painottumaan hyvinkin vahvasti jo Street-O tapahtumissa käytettyyn Uittamon suunnistuskarttaan, jossa tulee olemaan varmasti kilpailun haastavimmat suunnistusosuudet. Kolmas osa on Peltolan puoleinen alue, joka vie suunnistajat uudelle sprinttikartalle. Jokainen alue tulee tuomaan omia suunnistuksellisia haasteitaan sekä reittisuunnitteluhaasteita. Oman haasteensa reittisuunniteluun tulee tuomaan jo tutuksi tulleet tuplarastit, joita tulee olemaan useampi kappale.

Toivomme myös koko kilpailuorganisaation sekä muiden alueella liikkujien puolesta noudattamaan liikennesääntöjä sekä käyttämään maalaisjärkeä alueella liikuttaessa. Alueella tulee olemaan kiellettyjä alueita sekä tonttialueita, joilla liikkuminen on ehdottomasti kielletty. Toivomme, että kielletyillä alueilla ei kuljeta, jotta tämänkaltaisia tapahtumia voidaan järjestää jatkossakin. Kilpailualueen lumi- ja jäätilanne näyttää hyvältä, joten nastakengille tulee olemaan varmasti käyttöä.

Hyviä suunnistushetkiä toivoo,
Ratamestari Otto Saikkonen