Kisavinkkejä

Ohjeita kisavartiolle
Kokemattomampien kisavartioiden kannattaa tutustua Kisavartion oppaaseen (pdf-tiedosto), josta saa vinkkejä mm. kisoihin valmistautumisesta ja varusteista.

Kisatehtäväarkisto (V-SP)

Lippukuntakisan malli (Myrsky)

Suoraviivainen interpolointi

Sääntömääräiset kilpailuvarusteet

Partiopiirin retkeilyvinkkejä

Metsähallituksen retkeilyvinkkejä ja retkeilyn ABC

Kontioristikko
Avaa, tulosta ja täytä.

Harmaan sarjan ylitysvinkki
Lataa tästä koneellesi ylitysvinkkivideo.
modeemiversio (wmv-muoto 2,0 Mt)
laajakaistaversio (wmv-muoto 19,7 Mt)

Viitteellisen videon kuvauspaikan vapaan veden pintalämpötilan pitkäaikainen keskiarvo syys-lokakuun vaihteessa on 12,6 astetta.

Partiotaitokisamerkit (pdf-muodossa)
Partiotaitokisamerkit ovat kankaisia tunnuksia osallistumisesta ja menestymisestä partiotaitokilpailuissa. Pt-kisamerkki on kankainen kärjellään oleva neliö, jossa on tyylitelty SP:n merkki. Merkissä on vihreä, punainen tai harmaa kuvio (vaalean) harmaalla pohjalla.

Merkki kiinnitetään partiopuseron oikeaan hihaan, anorakkiin, kisahaalariin tai reppuun (SP:n Puku- ja merkkiopas). Merkin hinta on noin 2 euroa (myyntipaikasta riippuen). Merkkejä voi ostaa partiokaupoista (tai piiritoimistosta, jos se hoitaa merkkimyyntiä) sekä PartioVarusteen valtakunnallisesta nettikaupasta Ulkoilukauppa.com / Partiotuotteet / PT-kisamerkki (vihreä, punainen, harmaa).

C-LUOKKA (vihreä väri)
Osallistuttava vähintään viiteen partiopiirin tai alueen pt-kilpailuun, kansalliseen pt-kilpailuun tai SM-partiotaitokilpailuun. Osallistumisessa otetaan huomioon kaikki sarjat.

B-LUOKKA (punainen väri)
Osallistuttava yhteensä vähintään kymmeneen edellä mainittuun viralliseen pt-kilpailuun. Sijoituttava vähintään kolmessa näistä partiotaitokilpailuista parempaan puolikkaaseen sarjassa lähteneiden vartioiden lukumäärästä. Osallistumisessa otetaan huomioon kaikki sarjat.

A-LUOKKA (harmaa väri)
Osallistuttava yhteensä vähintään viiteentoista edellä mainittuun viralliseen partiotaitokilpailuun. Sijoituttava vähintään viidessä näistä partiotaitokilpailuista parhaan neljänneksen joukkoon sarjassa lähteneiden vartioiden lukumäärästä. Osallistumisessa otetaan huomioon kaikki sarjat. Edellä mainitun kilpailemisen lisäksi osallistuttava ainakin kerran tällaisen virallisen partiotaitokilpailun järjestämiseen selvästi määritellyssä, vastuunalaisessa järjestelytehtävässä.