Hyvä tietää

Eräs partiotoiminnan päämääristä on tarjota terveyttä, voimaa ja luonnetta kehittäviä joukkuekilpailuja. Nämä leikit on tehtävä mukaansatempaaviksi ja kilpailunomaisiksi. Niiden avulla me voimme teroittaa heidän mieliinsä sääntöjen tottelemisen, kurin, itsehillinnän, innostuksen, rohkeuden, sisun, johtajuuden ja epäitsekkään yhteispelin alkeita. Nämä ovat välttämättömiä kansalaisominaisuuksia ja niiden harjoittamisessa partiotoiminta voi olla hyödyksi täydentäen koulukasvatusta. (Baden-Powell)

Partiolainen osaa! Scouter kan!
Suomen Partiolaisten kolmivuotinen toimintateema 2005 - 2007 on: Partiolainen osaa! Scouter kan! Kontio-2005 perinteinen partiotaitomestaruuskilpailu on konkreettinen osa yhteistä ajankohtaista toimintateemaamme.

Kontio tarjoaa partiomenetelmän keinon osana yhteistä partio-ohjelmaamme kisaajille perinteisten partiotehtävien, hauskojen yllätysten ja varsinaissuomalaisten maisemien lisäksi toiminnallisen mahdollisuuden oppia jotakin uutta ongelmien ratkaisemisesta ja itseluottamuksesta vaikkapa erätaitoihin ja luonnontuntemukseen.

Kontio-SM-kilpailu oli mukana jo SP:n virallisessa Jäsenkokouksessa Kuopiossa 13.-14.11.2004. Kontion tavoitteet liittyvät suoraan toimintateemaamme ja SP:n yhteiseen strategiaan.

Kontio-2005 SM-kilpailun tavoitteet

Kilpailuolosuhteet
Kisalauantaina aurinko laskee klo 19.05 ja pimeys alkaa 19.47.
Sunnuntaina pimeys päättyy klo 6.56 ja aurinko nousee klo 7.38.

Turun seudun vapaan veden pintalämpötilan pitkäaikainen keskiarvo syys-lokakuun vaihteessa on 12,6 astetta.

Turun tämänhetkinen säätila sekä tulevan sään ennuste.
Turun seudun tiesääasema ja reaaliaikainen kelikamera.

Turvallisuusohjeet
Suomen Partiolaisten Turvallisuusohjeet-vihkonen on lähetetty kaikkiin lippukuntiin.
Turvallisuusohjeet ovat luettavissa myös internetissä.

Jokamiehenoikeudet
Ympäristöministeriö on julkaissut tiivistelmän jokamiehenoikeuksista sivuillaan. Jokainen kilpailuvartio tuntee jokamiehenoikeudet.

Partiojäsenkortti
Kaikkien kilpailijoiden (myös kilpailun ulkopuolisten) tulee olla SP:n voimassaolevan jäsenmaksun maksaneita.

Jäsenkortit tarkastetaan aina partiotaitokilpailuissa. Vartion ilmoittautuessa kilpailukeskuksessa kilpailijan pitää itse pystyä osoittamaan maksaneensa voimassaolevan partiojäsenmaksunsa; tässä tapauksessa joko vuoden 2005 jäsenmaksu tai 1.8.2005 jälkeen maksettu vuoden 2006 jäsenmaksu. Jäsenmaksun voi osoittaa jäsenkortin lisäksi myös varmennetulla otteella Polku-jäsenrekisterijärjestelmästä tai asianmukaisella pankkikuitilla.

Partiovakuutus
Vartiot ja kilpailijat kilpailevat omalla vastuullaan. Kilpailijat on vakuutettu SP:n jäsenmaksuun sisältyvällä partiovakuutuksella, josta tarkemmin SP:n vihkosessa Turvallisuusohjeet.

Kilpailun kieli
Tehtäväkäskyt ja muut kilpailussa jaettavat paperit ovat suomenkielisiä. Äidinkieleltään ruotsinkieliselle vartiolle varataan lisää lukuaikaa papereihin tutustumiseen. Vartio saa vastata äidinkielellään suomeksi tai ruotsiksi. Suomi-Ruotsi -partiosanasto.
Tävlingskallelsen på svenska