Turku Street-O

Ohjeet  Ohjeet

Mitä on Turku Street-O?

Turku Street-O on pistesuunnistus, jossa on 1 tunti aikaa kerätä mahdollisimman paljon pisteitä. Rasteja on 30 kpl ja rastit on pisteytetty. Rastit sijaitsevat pääosin katujen varrella. Leimaus tapahtuu vastaamalla kartan takana olevaan kysymykseen ko. rastipisteestä näkyvästä yksityiskohdasta, esim. ”Porraskäytävän numero + kirjain?”. Rasteilla ei ole rastilippua, jollei rastin kysymyksessä ole sitä erikseen mainittu, esim. ”Kirjain rastilipussa?”.

Tapahtumakohtaiset ohjeet ja uutiset löytyvät Turku Street-O Facebook-sivulta  FB

Päivämäärät, paikat, tulokset ja kartat nähtävillä Kalenterissa  .

Edellisten kausien Street-O kisojen tulokset ja kartat ovat Tulosarkistossa  .

Jokaisen tapahtuman pisteet lasketaan mukaan osallistujan kauden kokonaispisteisiin.

Osanottomaksut

Kertamaksun suorittamiseen paikan päällä kelpaavat käteinen, Smartum liikunta- ja kulttuuri-setelit, Smartum-verkkomaksukuitti (vaikka kännykän ruudulla tai paperisena), Virikesetelelit, Virike-mobiilimaksu sekä ePassi-mobiilimaksu (koodi 40318).

Turun Metsänkävijät / Turku Street-O Smartum-verkkomaksuun tastä linkistä  Smartum

Maksukorttien lukulaitetta EI ole. Joten pankki-, luotto-, Smartum- tai Virikekortilla EI voi maksaa.

Emit-kortin saa lainaksi ilmaiseksi. Kadonneesta kortista veloitetaan 75€.

Järjestäjiltä on ostettavissa "leimaamiseen" sopivaa tussia hintaan 2€.

Lähtöajat, suoritusaika ja pisteet

Tulospalvelu

Suorituksen jälkeen osallistujat syöttävät vastauksensa Nettilomakkeeseen. Linkki nettilomakkeeseen löytyy Kalenterista  .. Aikaa vastausten syöttöön on kisailtana klo 22 asti. Vastauksensa voi jättää myös järjestäjien tulkittaviksi, maalista saa erillisen vastauslomakeen täytettäviksi, mutta Nettilomakkeen käyttöä suositellaan.

Nettilomakkeen täytön Online-seurannan linkki löytyy myös kalenterista. Lopulliset tulokset pyritään julkaisemaan kisailtana klo 22 jälkeen.

Varusteet

Säänmukainen lenkkivarustus, Emit-kortti, ohut kärkinen vedenkestävä tussi. Turvaliivin käyttöä suositellaan. Kartta on säänkestävää materiaalia, joten karttakoteloa ei tarvita.

.

Tässä malliksi muutama ohut kärkinen vedenkestävä tussi malli:

mallikynä

Sharpie Fine Point Permanent Marker

mallikynä

Pilot Super Color Marker Ultra Fine Permanent Type

Kartta ja rastit

Säänkestävän kartan saa lähtöpaikalla, kun Emit-kortin nollaus on suoritettu.

Kartat ovat ulkoasultaan suunnistuskarttamaisia street-O-karttoja tai sprinttisuunnistuskarttoja. Mittakaavat vaihtelevat välillä 1:3000 - 1:13000. Tapahtumakohtaisissa ohjeissa, Facebookissa, on kerrottu tapahtuman kartasta tarkemmin.

Rastit on piirretty normaalein rastiympyröin, jonka lisäksi rastin keskellä saattaa olla punainen piste osoittamassa rastin tarkan sijainnin, esim. kummalla puolen katua rastin 31 talo sijaitsee.
Alla on mallipala Street-O-kartasta muutamin rastimerkinnöin:

karttamalli

Rasteilla ei ole rastilippua, jollei rastin kysymyksessä ole sitä erikseen mainittu. Rastilipullisilla rasteilla on lisäksi myös heijastin.

"Leimaus"

Kartan taustalla on ”rastimääritteet” eli kysymykset ja vastausruudukko. Esimerkkikysymys: ”Talon numero?”, rastiympyrän keskellä oleva kohta tai mahdollinen piste osoittaa talon, jonka numeron osallistuja kirjaa ”leimaksi” eli vastaukseksi. Vastaus voi olla numeroita, kirjaimia, molempia yhdessä tai sana. Pääosalla rasteista siis ei ole rastilippua, vaan osallistujan on oltava varma pisteestä. Joillakin rasteilla on rastilippu, tällöin kysymys on ”Kirjain rastilipussa?”.

Alla malli kysymyksistä ja vastausruudukko, jossa myös vastaukset, klikkaamalla saat sen isommaksi:

lomakemalli

Ehdottomia sääntöjä!

Kuntosuunnistajan vakuutus

Kuntosuunnistajan kannattaa hankkia edullinen "Kuntosuunnistajan vakuutus" tapaturmien varalle.
Lisää tietoa tästä linkistä  Vakuutus

Kuntosuunnistajan vakuutus

Yhteyshenkilö

Kari Lehto, kari.lehto(at)tume.fi, p. 040 727 4970

Ohjeet järjestäjille