Turku Street-O

Ohjeet  Ohjeet

Ohjeet koronatartuntojen välttämiseksi

Mitä on Turku Street-O?

Turun Metsänkävijät järjestää Turun seudulla 28.8.2020 - 25.9.2020 välisenä aikana Street-O suunnistuksen, yhteensä 5 tapahtumaa.

Turku Street-O on pistesuunnistus, jossa on 1 tunti aikaa kerätä mahdollisimman paljon pisteitä. Rasteja on 30 kpl ja rastit on pisteytetty. Rastit sijaitsevat pääosin rakennetulla alueella. Leimaus tapahtuu vastaamalla kartan takana olevaan kysymykseen ko. rastipisteestä näkyvästä yksityiskohdasta, esim. ”Porraskäytävän numero + kirjain?”. Rasteilla ei ole rastilippua, jollei rastin kysymyksessä ole sitä erikseen mainittu, esim. ”Kirjain rastilipussa?”.

Tapahtumakohtaiset ohjeet ja uutiset löytyvät Turku Street-O Facebook-sivulta  FB

Päivämäärät, paikat, tulokset ja kartat nähtävillä Kalenterissa  Kalenteri

Edellisten kausien Street-O tapahtumien tulokset ja kartat ovat Tulosarkistossa  Arkisto

Jokaisen tapahtuman pisteet lasketaan mukaan osallistujan kauden kokonaispisteisiin.

Osanottomaksut

Kertamaksun suorittamiseen paikan päällä kelpaavat käteinen, korttimaksu (pankki/luotto), myös lähimaksulla, Smartum liikuntasetelit, SmartumPay, Virike seteli- ja mobiilimaksu sekä ePassi-mobiilimaksu (palvelutunnus 65115).

UUTTA! Nyt mahdollisuus korttimaksamiseen (pankki/luotto), myös lähimaksulla.
HUOM! Valitettavasti maksupäätteellämme EI voi maksaa Smartumin tai Edenredin korteilla.

Turku Street-O SmartumPay-sovelluksella  Smartum

Emit-kortin vuokra on 1€. Kadonneesta kortista veloitetaan 70€.

Järjestäjiltä on ostettavissa "leimaamiseen" sopivaa tussia hintaan 2€.

Lähtöajat, suoritusaika ja pisteet

Tulospalvelu

Suorituksen jälkeen osallistujat syöttävät vastauksensa Nettilomakkeeseen. Linkki nettilomakkeeseen löytyy Kalenterista  Kalenteri. Aikaa vastausten syöttöön on tapahtumailtana klo 21 asti. Vastauksensa voi jättää myös järjestäjien tulkittaviksi, maalista saa erillisen vastauslomakeen täytettäväksi, mutta Nettilomakkeen käyttöä suositellaan.

Nettilomakkeen täytön Online-seurannan linkki löytyy myös kalenterista. Lopulliset tulokset pyritään julkaisemaan tapahtumailtana klo 21 jälkeen.

Varusteet

Säänmukainen lenkkivarustus, Emit-kortti, ohut kärkinen vedenkestävä tussi. Kartta on säänkestävää materiaalia, joten karttakoteloa ei tarvita.

Tässä malliksi muutama ohut kärkinen vedenkestävä tussi malli:

mallikynä

Sharpie Fine Point Permanent Marker

mallikynä

Pilot Super Color Marker Ultra Fine Permanent Type

Kartta ja rastit

Säänkestävän kartan saa lähtöpaikalla, kun Emit-kortin nollaus on suoritettu.

Kartat ovat ulkoasultaan suunnistuskarttamaisia street-O-karttoja tai sprinttisuunnistuskarttoja. Mittakaavat vaihtelevat välillä 1:7000 - 1:10000. Tapahtumakohtaisissa ohjeissa, Facebookissa, on kerrottu tapahtuman kartasta tarkemmin.

Rastit on piirretty normaalein rastiympyröin, jonka lisäksi rastin keskellä saattaa olla punainen piste osoittamassa rastin tarkan sijainnin, esim. kummalla puolen katua rastin 31 talo sijaitsee. Lähtö on merkitty kolmiolla ja maali tuplaympyrällä.
Alla on mallipala Street-O-kartasta muutamin rastimerkinnöin:

karttamalli

Rasteilla ei ole rastilippua, jollei rastin kysymyksessä ole sitä erikseen mainittu. Rastilipullisilla rasteilla on lisäksi myös heijastin.

"Leimaus"

Kartan taustalla on ”rastimääritteet” eli kysymykset ja vastausruudukko. Esimerkkikysymys: ”Talon numero?”, rastiympyrän keskellä oleva kohta tai mahdollinen piste osoittaa talon, jonka numeron osallistuja kirjaa ”leimaksi” eli vastaukseksi. Vastaus voi olla numeroita, kirjaimia, molempia yhdessä tai sana. Pääosalla rasteista siis ei ole rastilippua, vaan osallistujan on oltava varma pisteestä. Joillakin rasteilla on rastilippu, tällöin kysymys on ”Kirjain rastilipussa?”.

Alla malli kysymyksistä ja vastausruudukko, jossa myös vastaukset, klikkaamalla saat sen isommaksi:

lomakemalli

Ehdottomia sääntöjä!

Kuntosuunnistajan vakuutus

Kuntosuunnistajan kannattaa hankkia edullinen "Kuntosuunnistajan vakuutus" tapaturmien varalle.
Lisää tietoa tästä linkistä  Vakuutus

Kuntosuunnistajan vakuutus

Yhteyshenkilö

Mikko Knuuti, mikko.knuuti(at)turku.fi, p. 040 778 2566

Ohjeet järjestäjille