Turku Street-O 2017-2018


Ohjeet  Ohjeet

Mitä on Turku Street-O?

Turun Metsänkävijät järjestää Turun seudulla 1.11.2017 – 21.3.2018 välisenä aikana, joka keskiviikkoilta, Street-O suunnistuksen. Street-O on pistesuunnistus, jossa on 1 tunti aikaa kerätä mahdollisimman paljon pisteitä.

Rasteja on 30 kpl ja rastit on pisteytetty. Rastit sijaitsevat pääosin katujen varrella. Leimaus tapahtuu vastaamalla kartan takana olevaan kysymykseen ko. rastipisteestä näkyvästä yksityiskohdasta, esim. ”Porraskäytävän numero+kirjain?”. Rasteilla ei ole rastilippua, jollei rastin kysymyksessä ole sitä erikseen mainittu, esim. ”Kirjain rastilipussa?”.

Kilpailukohtaiset ohjeet ja uutiset löytyvät Turku Street-O Facebook-sivulta  FB

Kuluvan kauden tulokset ja kartat nähtävillä Kalenterissa  Kalenteri
Edellisten kausien Street-O kisojen tulokset ja kartat ovat Tulosarkistossa  Arkisto

Jokaisen tapahtuman pisteet lasketaan mukaan osallistujan kauden kokonaispisteisiin. Jokaiseen kauden tapahtumaan osallistuneita muistetaan kauden päätteeksi. Kauden ensimmäistä tapahtumaa, 1.11.2017, ei lasketa mukaan näihin tilastoihin.

Osanottomaksut

Kausimaksu ensisijaisesti ennakkotilauksella: Ohje ennakkotilauksesta

Kertamaksun suorittamiseen paikan päällä kelpaavat käteinen, Smartum liikunta- ja kulttuuri-setelit, allekirjoitettu Smartum-verkkomaksukuitti, Virikesetelelit, Virike-mobiilimaksu sekä ePassi-mobiilimaksu (koodi 40318).

Turun Metsänkävijät / Turku Street-O Smartum-verkkomaksuun tastä linkistä  Smartum

Maksukorttien lukulaitetta EI ole. Joten pankki-, luotto-, Smartum- tai Virikekortilla EI voi maksaa.

Emit-kilpailukortin vuokra on 1€. Kadonneesta kortista veloitetaan 69€.

Lamppunsa unohtaneille on järjestäjiltä vuokrattavissa (2€) pieni, mutta tehokas (500 lm) otsavalaisin.

Lähtöajat, kilpailuaika ja pisteet

Varusteet

Säänmukainen lenkkivarustus, liukkaalla nastarit lienee paras jalkine, Emit-kilpailukortti, ohut kärkinen vedenkestävä tussi, kartanlukuvalo ja pakollinen heijastin. Heijastinliivin käyttöä suositellaan. Kartta on säänkestävää materiaalia, joten karttakoteloa ei tarvita.

Tässä malliksi muutama ohut kärkinen vedenkestävä tussi malli:

mallikynä

Sharpie Fine Point Permanent Marker

mallikynä

Pilot Super Color Marker Ultra Fine Permanent Type

Järjestäjiltä on ostettavissa sopivaa tussia omakustannushintaan kilpailupaikalla.

Kartta ja rastit

Säänkestävän kartan saa lähtöpaikalla, kun Emit-kortin nollaus on suoritettu.

Kartat ovat pääasiassa suunnistuskarttamaisia ”Rogainingkarttoja”, mittakaava 1:10 000 ja käyräväli 5 m. Myös suuremman mittakaavan sprinttisuunnistuskarttoja on käytössä. Kilpailukohtaisissa ohjeissa, Facebookissa, on kerrottu kisan kartasta tarkemmin.

Rastit on piirretty normaalein rastiympyröin, jonka lisäksi rastin keskellä on punainen piste osoittamassa rastin tarkan sijainnin, esim. kummalla puolen katua rastin 31 talo sijaitsee.
Alla on mallipala kartasta muutamin rastimerkinnöin:

karttamalli

Rasteilla ei ole rastilippua, jollei rastin kysymyksessä ole sitä erikseen mainittu. Kartassa rastilipuilla varustettujen rastien rastiympyrän keskellä ei ole pistettä, esim. rasti 44.
Rasteilla on rastilipun lisäksi myös heijastin.

"Leimaus"

Kartan taustalla on ”rastimääritteet” ja vastausruudukko. Esimerkki: ” 31 Talon numero _____”, rastiympyrän sisällä oleva piste osoittaa talon, jonka numeron kilpailija kirjaa ”leimaksi”. Vastaus voi olla 1-3 numeroa, kirjainta tai molempia yhdessä. Pääosalla rasteista siis ei ole rastilippua, vaan kilpailijan on oltava varma pisteestä. Joillakin rasteilla on rastilippu, tällöin määrite on ”Rastilipussa oleva kirjain___”.
Alla malli ”rastimääritteet” ja vastausruudukko, jossa myös vastaukset (ei liitty yllä olevaan karttaan), klikkaamalla saat sen isommaksi:

lomakemalli

Ehdottomia sääntöjä!

Kuntosuunnistajan vakuutus

Kuntosuunnistajan kannattaa hankkia edullinen "Kuntosuunnistajan vakuutus" tapaturmien varalle.
Lisää tietoa tästä linkistä  Vakuutus

Kuntosuunnistajan vakuutus

Yhteyshenkilö

Kari Lehto, kari.lehto(at)tume.fi, p. 040 727 4970